Citron Vipstjert

Den meget sjædne Citron Vipstjert har dannet par med en lignende art (juni 2015), nemlig den Gule Vipstjert på sydspidsen af Langeland i naturområdet Keldsnor i den østligste del af området. Fuglene har anlagt rede og man håber der kommer unger, som vil blive hybride og altså ikke "rene" citron/gul vipstjert.

Videoen viser hunnen af Citronvipstjerten søge føde i det lave sumpede område, nær dens rede. Når den ligger sig på sin rede holder hannen af den Gule Vipstjert vagt i det stride græs, hvor den agtpågivende skuer ud over området. I området her er der også 2 andre Gule Vipstjerter og en del Hvide Vipstjerter - de bliver dog jaget rundt af den gule vipstjerte han.

Spændende at se hvad der sker...

I fotoalbummet ovenfor kan du se flere fotos af Citronvipstjerten og også af den Gule Vipstjert.

Seneste kommentarer

29.06 | 08:07

Hej - det er antagelig en Duehale (Macroglossum Stellatarum). Du kan se den i mit galleri under menupunktet sommerfugle, hvor jeg har fotograferet den i min have (på en sommerfuglebusk).

29.06 | 07:43

Har for første gang nogensinde set en natsværmer om dagen,der kunne stå stille i luften som en kolibri,mens den stak snablen i mine baldrianblomster. Hvad er det for en? ca dobbelt så stor som en hum

03.01 | 20:35

hej morfar dine billeder er utrolige kh sigrid

Del siden