Blå Oliebille.

Denne smukke metalfarvede bille er ret stor - ca. 4 cm. Det er nemlig en hun, som er fuld af æg. Arten består også ef 3 mere, hvor den Sorte Oliebille er mest set. Den ligner meget den sorte oliebille, da den har samme farver, men flere kendetegn adskiller den fra den blå.

Variation hos blå oliebille: Det blå metalskær kan mangle helt. Desuden kan indhakket på pronotums bagrand være mindre udviklet. 

Forveksling: Kan forveksles med de 3 andre arter i slægten. Sort Oliebille (Meloe Proscarabeus) ligner meget, men denne har lige bagkant på pronotum (dog kan den have et lille indhak) og har grovere struktur på hoved, pronotum og dækvinger. Grøn Oliebille (M. Variegatus) og Korthalset Oliebille (M. Brevicollis) har kortere pronotum og antenneled. (Pronotum= sidste led før bagkroppen).

Videosekvens fra Gudbjerg Skov 27-04-2014.

Seneste kommentarer

29.06 | 08:07

Hej - det er antagelig en Duehale (Macroglossum Stellatarum). Du kan se den i mit galleri under menupunktet sommerfugle, hvor jeg har fotograferet den i min have (på en sommerfuglebusk).

29.06 | 07:43

Har for første gang nogensinde set en natsværmer om dagen,der kunne stå stille i luften som en kolibri,mens den stak snablen i mine baldrianblomster. Hvad er det for en? ca dobbelt så stor som en hum

03.01 | 20:35

hej morfar dine billeder er utrolige kh sigrid

Del siden