Muldvarp.

Lille video med en muldvarp som jeg traf uden for sit normale opholdssted - under jorden.
Den kravlede forvirret rundt i græsset på en mark ved Kajbjerg Skov syd for Nyborg. 
Muldvarpen er jo blind og orienterer sig via høre, lugte- og følesansen. Jeg fotograferede og optog en video af den, fra flere "vinkler", sådan at man kan se dens hoved og mund/snude, dens skovlformede store neglbesatte "hænder" på forbenene.
Den bevæger sig besværligt oven på jorden, men er dog forbavsende hurtig til bens alligevel.
Den forsøger som mange andre "blinde" dyr at spille død eller stivne for at undgå opdagelse. Jeg tillod mig dog at flytte dyret lidt rundt for at kunne iagtage det bevægelser og adfærd. Den fandt sig også i at blive vendt om, så jeg kunne se undersiden og dens mund og snude, som ligner en ganske almindelig grisesnude.

Lille sjov og god oplevelse med dette særprægede dyr, som jeg lod krave sin vej lidt efter - håber den fandt et sted den kunne grave sig ned i.

Seneste kommentarer

29.06 | 08:07

Hej - det er antagelig en Duehale (Macroglossum Stellatarum). Du kan se den i mit galleri under menupunktet sommerfugle, hvor jeg har fotograferet den i min have (på en sommerfuglebusk).

29.06 | 07:43

Har for første gang nogensinde set en natsværmer om dagen,der kunne stå stille i luften som en kolibri,mens den stak snablen i mine baldrianblomster. Hvad er det for en? ca dobbelt så stor som en hum

03.01 | 20:35

hej morfar dine billeder er utrolige kh sigrid

Del siden