Pimplinae sp. Snyltehveps.

Der findes mange arter snyltehvepse - lige fra den sjældne Sabelhveps Rhyssa Persuasoria til f.eks. Pimplinae sp., Dolichomitus sp. og Ephialtes sp. 

Her ses en Pimplinae sp. hjemme på matriklen, ca. kl. 20.30 den 7. juni 2016, hvor den er i gang med at udforske boet af gedehamsearten Ancistrocerus sp. (se fotoserien og videoen med gedehamsen her og ovenfor).

Efter omhyggelige undersøgelser med sine følehorn og ben af boet, begyndte snyltehvepsen at lægge sine æg i larverne inde i boet via sin tynde læggebrod, som sidder på bagkroppen i det tynde kårdelignende rør.

Her kan man tydeligt se, at snyltehvepsen lægger sine æg.

Der kan forekomme dele af videoes billeder der er uskarpe, det veksler lidt, men hav lidt tålmodighed, der er masser af fine skarpe billeder af dyrets opførsel.

Seneste kommentarer

29.06 | 08:07

Hej - det er antagelig en Duehale (Macroglossum Stellatarum). Du kan se den i mit galleri under menupunktet sommerfugle, hvor jeg har fotograferet den i min have (på en sommerfuglebusk).

29.06 | 07:43

Har for første gang nogensinde set en natsværmer om dagen,der kunne stå stille i luften som en kolibri,mens den stak snablen i mine baldrianblomster. Hvad er det for en? ca dobbelt så stor som en hum

03.01 | 20:35

hej morfar dine billeder er utrolige kh sigrid

Del siden